Csináld magad - papírzsepi tartó

Az utóbbi hetekben új hóbortot avattam: a lakásban fellelhető összes üres dobozt nekiálltam átalakítani. A múltkor már mutattam az új fonaltárolómat, mára pedig itt van egy papírzsepis doboz, ami a náthás januári időszak idején épp aktuális.
Ez a kis szépség egyébként a leghálásabb kreatív projektek egyike. Rettentő gyorsan készen van és egyszerűen elkészíthető, plusz nagyon mutatós. A festékrétegek felfestése fázisonként nem tartott több időbe egy percnél, s a díszek meghorgolása is belefért egy Good Wife epizódba.:) Nem mellesleg az újrahasznosító énemet is kielégítettem a folyamat közben.
Elkészítés: fessük le a dobozunk minden oldalát 2-3 réteg akril festékkel, attól függően, hogy a doboz felülete, valamint a festék fedőképessége mennyit igényel. Minden réteg közt hagyjunk annyi időt, hogy az rendesen megszáradjon. Közben horgoljunk 4 darab díszítőelemet a doboz oldalainak méretét figyelembe véve. A képen látható horgolmány egy sor kispálcából, egy sor félpálcából, ill. három szemenként egy-egy díszítő motívumból (1 kispálca +1 félpálca + 1 egyráhajtásos pálca + 1 félpálca + 1 kispálca) áll. Végül a horgolt darabokat  erősítsük ragasztópisztollyal a doboz felső részére.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett! :) Nekem is pont szükségem lenne egy papírzsepi tárolóra, hogy ne csak a zacskóban csúnyálkodjanak az asztalon.. Csak sajnos a csipkével kompromisszumot kéne kötnöm! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell csipkét használnod! Ragaszthatsz a dobozra bármit, ami kéznél van:flittert, gyöngyöket, szalagokat. Vagy festhetsz mintákat egy másik színű festékkel is.:)

      Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.