RÓLAM

Ki vagyok én?

Nikinek hívnak, huszonéves közigazgatásban dolgozó nőszemély (plusz éppen egy újabb szakmát kitanuló egyetemista) vagyok, állandó alkotási vággyal. Itt a Kreatívan Nikivel azokat a kalandokat, projekteket és apró momentumokat szeretném megosztani a hozzám hasonló érdeklődésűekkel, melyek megszínesítik a hétköznapjaimat és segítenek a kikapcsolódásban.

Hogy pontosan mit is csinálok?

Imádok ékszereket készíteni (méghozzá többféle technikával), horgolni, hímezni, fotózni, növényekkel társalogni,  naplót vezetni, valamint különböző papír technikákkal dolgozni. Mindemellett érdekel a divat és a szépségápolás, az egészséges életmód és annak ezernyi velejárója.
Mindezeken kívül imádok olvasni, zenét hallgatni és írni írni írni. Ja és persze megszállott cicapiszter hírében állok.

Pontosan mit is képvisel a Kreatívan Nikivel blog?

Egyrészt az a célom, hogy valamilyen formában kreativitást vigyek a mindennapjaimba. Tapasztalatból tudom - ahogy gondolom hozzám hasonlóan még oly sokan -, hogy a napi rutin és egyhangúság könnyen kiöli az emberből a vidámságot. Márpedig én célul tűztem ki, hogy úgy akarok megélni minden napot, hogy képes legyek önfeledten mosolyogni. Hozzá kell tennem, hogy nem vagyok az az ember, akinek ez a természetes dolog- hajlamos vagyok a stresszesebb időszakokban begubózni,  szorongani és fölöslegesen sajnálni magam; de idővel szembe kellett néznem a ténnyel, hogy ez nem az a fajta életmód, amit egy életen át szeretnék magamnak. Viszont ha a hétköznapokat kreativitással töltöm meg, a mérleg máris könnyebben lendül a pozitív oldalra. És persze nem kell itt most nagy dolgokra gondolni, néha elég az is, ha kipróbálok egy új, gyorsan összeüthető salátareceptet, vagy egy új horgolandó mintát. A lényeg -számomra legalábbis - az alkotás, a kreatív energiák, az agyamban ide-oda villódzó ötletek és gondolatok formába öntése, és az ezzel járó teljesség érzése.
 

***

Pár említésre méltó függőség, csak a teljesség kedvéért:


kávé / Downton Abbey / podcast-ek / minden ami lila / Csodaidők / a frissen nyírt fű illata és a frissen vasalt ágynemű illata / mozgás a szabadban / sálak / Homeland / karfiol minden mennyiségben / Radnóti Miklós / táncolni kimerülésig / The Killers / levélregények / régi Star Wars filmek / Richelle Mead / instagram/ biciklizés / ananászlé / Gyűrűk Ura / feszes magas derekú farmerek / sárguló falevelek / napló írás / Vissza a jövőbe / minden este olvasni elalvás előtt / jóga

Ha kapcsolatba szeretnél lépni velem, a kontakt oldalon több lehetőség közül is válaszhatsz!


4 megjegyzés:

 1. Most találtam a blogodra, és hasonló az érdeklődési körünk. Most nincs annyi időm, amennyit az olvasásra szeretnék fordítani, de este visszatérek, mert tetszenek a témáid és végig olvasom a bejegyzéseidet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Heva, örülök, hogy itt vagy, előre is jó olvasgatást!:)

   Törlés
 2. Szia Niki! Nagyon tetszik a blogod, mindig ilyesmit vágytam olvasni.
  Most a vasárnapnál tartok,nagyon klassz!
  Majd még irok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, üdv itt nálam Mani!:)

   Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.