Részletek/textúrák #1

Igyekszem a fotózásnak helyet szentelni a mindennapokban. Vagyis...nem, ez így nem igaz. A fotózás helyet követel magának a napjaimban. Gyakran akaratomon kívül, de folyton figyelem a fényeket, apró részleteket, pillanatokat, amiket meg lehet örökíteni. Persze mint minden maximalista, sosem vagyok igazán elégedett az eredménnyel, és rengeteg kép találja magát hétről hétre a számítógép lomtárában. De nem baj, szerintem kell ez a tanulási folyamat, hibázás nélkül a fejlődés sem jönne.
Márciusban apró részletekre, textúrákra igyekszem koncentrálni, és nagyon élvezem. Most, hogy végre tovább van világos, ill. a fények is kegyesebben bánnak velünk, egyre gyakrabban jön meg a kedvem egy kis fotós bóklászáshoz a környéken. Ezek a képek is egy napos, majd hirtelen felhősödő délutáni barangoláson készültek.
Kifejezetten élvezem a témát - arra ösztönöz, hogy észre vegyek olyan apróságokat, melyek mellett alapesetben gondolkodás nélkül elmennék. Ehelyett azonban padok alá nézek be, kerítéseken kukucskálok keresztül, vagy épp a füvet pásztázom.



4 megjegyzés:

  1. Szépek lettek (az utolsó a kedvencem :)
    Én is nagyon szeretek fotózni, csak előfordul, hogy hónapokig nem kapok ihletet hozzá- ezért is csinálom a PhotoChallenge-eket, így rendszeresen "rá vagyok kényszerítve", és a végén rájövök, hogy így is születhetnek jó képek, ha nem is az összes...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek a kék mozaik a kedvencem :) én is örülök a jó időnek, (bár most épp esik és sötét van) :D úgyhogy lassan én is többet tudok a négy falon kívül is fotózni :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem az első kép a kedvencem! Én is így vagyok vele, mióta elkezdtem többet fotózni, sokkal jobban figyelek a részletekre bármerre is megyek, majd azon rágódom, hogy miért nincs nálam a gépem! :D Elkezdtem egy fotós tanfolyamot, így az ott kapott házit is kihívás lesz teljesíteni, de már nagyon izgatott vagyok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, a fotós tanfolyam nagyon jól hangzik, egyszer én is szívesen részt vennék egy komolyabb képzésen!:)

      Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.