Inspiráció - kövirózsa

A hónap egyik általam megfogalmazott célja, hogy beszerezzek egy helyes kis növényt az íróasztalomra, és az elkövetkezendő hónapokban (vagy akár még tovább is, de ne szaladjunk annyira előre) életben tartsam. Szoroztam osztottam, utánanéztem leírásoknak és tanácsoknak virágügyben, sőt még a googlitól is megkérdeztem, hogy melyik a legnehezebben megölhető lakásnövény. Végül úgy döntöttem a kövirózsa lesz a szerencsés áldozat - elég jól bírja a kegyetlen körülményeket, nincs szüksége túl sok gondozásra, heti egyszeri öntözéssel elboldogul. Az egyetlen probléma a napsütéssel adódik, ugyanis a szobám északi fekvésű; de nem baj, majd szerintem a lakás valamelyik napsütéses részében napoztatom minden nap pár órácskát. Nagy előny még, hogy a kertünkben rengeteg apró kövirózsa található, úgyhogy csak be kell ültetnem egyet egy kaspóba. Ami pedig a kaspót illeti, azt hiszem világoskék - sárga kombinációra fogom festeni, igazi vidámságfokozó gyanánt.
Ötletgyűjtés közben ráadásul rengeteg aranyos és egyedi megoldást találtam, melyeket ha ez a projekt sikeres talán meg is valósítok valamikor a jövőben. Ezek közül szeretnék most párat megmutatni, hátha valaki hozzám hasonlóan ruhácskát akar valamelyik növényének varázsolni, esetleg épp (anyák napi, szülinapi, stb) ajándékon töri a fejét.
A kedvencem ez a nagy tároló, amit Elsie készített. Minikert a lakás napsütéses sarkában.
A következők pedig azért ötletesek, mert nem csak a színekkel, de a kaspók/cserepek formájával is lehet variálni. Szerintem egy-egy ilyen virág már önmagában komoly dekorációt jelent a lakás egyik pontjában. Lehet használni különböző színeket, anyagokat, aprócska washi tape-ből készült zászlókat (üzenettel mondjuk!) vagy éppen színes töltőanyagot, kötött borítást.


Nektek tetszenek ezek az ötletek? Milyen szobanövényeket kedveltek a legjobban? Van kövirózsátok a lakásban?


Ha tetszett ez a bejegyzés, s szeretnél időben értesülni a frissekről vagy csak szívesen tartanád velem más platformokon is a kapcsolatot, megteheted:


4 megjegyzés:

  1. Szuper ötletes! Pont tegnap fotóztam kövirózsát, de lakásban tartani megmondom őszintén eddig nem jutott eszembe. Nekem vannak a lakásban kaktuszaim, cserepes flamingóm, orchideáim, aloevera, és krotonom van. Egyébként a krotont merem ajánlani, a legegyszerűbben nevelhető/tartható szobanövény. Fősulis koromban azzal kezdtem a saját növénygondozást. Egy ismerősömtől elhoztam egy baromi rondát, alig volt a száron 1-2 levél, de tökre helyre jött nálam pedig csak a meleg szobában voltam, semmi extrát nem csináltam vele csak nem felejtettem el locsolni. Aztán mikor hazaköltöztem vittem magammal, hatalmasra nőtt és telis-tele volt levelekkel. Anyukámnak viszont sikerült kinyírnia :( Az üvegházba akarta átteleltetni, amin keresztüljárunk ha ki akarunk menni az udvarra és a növény megfázott az ajtónyitogatásba. 12fok alatt már nem szeret lenni. :( De azóta van újra krotonom, és ő bírja legjobban a strapát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az ötletet, eddig még nem hallottam a krotonról, de mindenképpen megjegyzem magamnak. Úgy tervezem, hogy ha ezt az egy leendő kövirózsámat sikerül életben tartani, akkor azért megpróbálkozom másokkal is. Srapabíró növényekre pedig mindig szükség van, szóval feltétlenül megjegyzem magamnak!:)

      Törlés
  2. Nagyon jól mutat :) Én miután hazajöttem, beszereztem magamnak egy virágot, mert úgy éreztem, kész vagyok felelősséget vállalni érte, és megpróbálom nem kinyírni. Néhány éve még a kaktuszomat is sikerült kiszárítanom, szóval... :)
    Nekem zebralevelem van (ez a neve, de nagyon szép egyébként), és él még :D Ráadásul még a macskám sem csócsálta meg, szóval lehet életre van ítélve.

    A cserepekkel kapcsolatban nekem anno nyolcadikban technika órán tanítottak egy temperás technikát, majd lehet ha találok festetlen cserepet a közelben, akkor befestek párat :)

    VálaszTörlés
  3. Remélem az enyém is megmarad az íróasztalomon :)

    VálaszTörlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.