Házipatika - Mézes arcpakolás

Mivel vízhiányos bőröm van, ami a téli hónapokban képes a legvégsőbb mértékig kiszáradni (ide mindenki képzeljen maga elé egy arcmosáskor húzódó, gyakran hámló bőrt), ezért folyamatosan igyekszem újabb és újabb kencéket felfedezni, melyek segíthetnek a problémámon. Hosszú évek -s főleg hosszú hideg, szeles, száraz levegőjű telek - szenvedései után végre sikerült kitapasztalnom, hogyan is segítsek magamon. A reggeli/esti arcápolás rengeteg fázisa mellett az egyik legjobb fegyvert az arcmaszkok, ill. pakolások jelentik, s azok közt is nekem eddig az általam kikevert mézes pépek bizonyultak igazán sikeresnek. A pakolás egyik nagy pozitívuma, hogy kizárólag olyan alapanyagokat igényel, melyek itthon is rendszeresen megtalálhatóak, így bármikor kutyulhatok magamnak egy adagot. Nincs is hozzá másra szükség, mint egy csapott kiskanálnyi mézre (baktériumölő és hidratál), pár csepp frissen facsart citromlére (feszesít és halványít, valamint a pattanásokkal is segít), ugyancsak pár csepp olívaolajra (hidratál) és szárított kamillára (nyugtat és radíroz). A hozzávalók persze opcionálisak, ki-ki kedve szerint variálhatja is őket. Például az olívaolaj helyett használhatunk pálma,-kókusz,-ricinus vagy szőlőmagolajat, a citromlé helyett jöhet a narancs, ananász vagy bármilyen vitamindús gyümölcs leve. Tényleg csak a fantáziánkon és a spejzunk tartalmán múlik a dolog!
Elkészítés: morzsoljunk össze egy kanálnyi szárított kamillát, majd öntsük nyakon egy kiskanálnyi mézzel, ebbe cseppentsünk 2-3 csepp olívaolajat, és ugyanennyi frissen facsart citrom levét. Végül dolgozzuk össze a keveréket. Vigyük fel az alaposan megtisztított arcbőrre, hagyjuk hatni 10-15 percet, majd langyos vízzel öblítsük le. Ezután szokás szerint hidratáljunk.
Plusz tipp: ha a pakolás előtt egy kicsit meggőzöljük a bőrt, a hatóanyagok sokkal intenzívebben felszívódnak!
Ti szoktatok magatoknak otthon arcápolókat kutyulni? Esetleg van valamilyen titkos receptetek, hozzávalótok?


2 megjegyzés:

  1. Naná! Nagyon szeretek mindenféle házi kenceficét. Én eddig a méz-olívaolaj-cukor kombinációt próbáltam, az egy kicsit radíroz is, hidratál is. Köszi a tippet, a te változatodat is felírom a többi közé. :) Jó lenne még sok-sok ötletet olvasni itt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, lesz még valószínűleg, főleg, hogy csak most következik az igazán farkasordító hideg, a bőröm pedig valószínűleg sztrájkba kezd, ha nem ápolgatom.:) Van pár új ötletem, amiket még tesztelgetni akarok kicsit, s ha beválnak, akkor feltétlenül megosztom őket itt is.

      Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.