Helló február!

Valamikor szeptember - október környékén kezdtem abba az új szokásba, hogy minden hónap legelején összeállítok magamnak egy 3-5 pontból álló listát azokból a dolgokból, amikre adott hónapban mindenképpen szeretnék időt szakítani. Főleg olyan elfoglaltságok kerülnek a listára, melyekről már előre tudom, hogy jókedvet hoznak magukkal, viszont ha tudatosan nem szánok rájuk időt, könnyen megfeledkezem róluk, vagy valami mással elpazarlom az időmet, ahelyett, hogy ezekre koncentrálnék. Emellett az is biztos, hogy ha leírom őket, akkor könnyebben tartom magam a terveimhez, úgyhogy íme a tennivalóim februárra:

1. Blog - Több kommentelés; januárban a szokásosnál lényegesen kevesebb időm volt blogokat olvasni, így valahogy a kommentekkel is elmaradtam. Pedig nagyon szeretek másoknál kommentet hagyni, mert tudom, mekkora pozitív ereje van pár jó szónak. Egyfajta visszaigazolás ez a blog írójának, hogy "ez az, jól csinálod". Tapasztalatból mondom, hogy hihetetlen energiatöltetet tud adni pár olvasói szó, akár tetszést fejeznek ki, akár véleményt nyilvánítanak. Én is roppant mód örülök minden egyes megjegyzésnek, ezek után pedig egyértelmű, hogy ezt a pozitivitást tovább akarom irányítani mások felé is.:)
2. Divat - Annak örömére, hogy pár hét és itt a tavasz (tudom, csak magamat áltatom, de a fő a pozitív hozzáállás!), ideje nekiállni felkészülni a vékony kabátos, már-nem-takar-el-mindent-a-télikabát féle időkre, és újítani egy picit a már meglévő ruhatáron; úgyhogy februárban legalább 3, régóta a szekrényben kókadozó ruhámat újítom fel, alakítom át. Az egyik '13-as tervem, hogy idén jobban belemélyedek ebbe a ruhaátalakítós témakörbe, így azt hiszem épp ideje komolyabban ráfeküdni a témára.
3. Fotózás - Egy kisebb kivétel ez a pont, de mégis csak ezen a listán a helye. A szokásos blogos és életképes fotók mellett mostantól minden hónapban egy aprócska mellék fotó projeknek is szeretnék idő szentelni. Úgy tervezem, hogy minden hónapban kitalálok egy témát, amivel kapcsolatban készítek 10-15 (20?) különböző fotót. Például ebben a hónapban a téma a víz, ami egy elég tág fogalom, és rengeteg lehetőséget rejt magában, melyekkel remélhetőleg élni tudok majd. Igyekszem megmozgatni a fantáziámat, és minél több formában, hangulatban, stílusban megörökíteni a vizet. A fotókat egyébként a tumblr oldalamon posztolom egyesével, a hónap végén pedig valószínűleg készítek egy összefoglalót a jobban sikerült képekből.
4. Mozgás - Amíg ilyen cudar idő van odakinn, kénytelen vagyok a négy fal között letudni a napi mozgásadagom. Viszont NAGYON hiányzik már a szabadban futás, ezért márciusig-áprilisig ki kell találnom valamit, hogy ne veszítsem el a mozgás iránti lelkesedésem. Mostanra jutottam el arra a pontra (szinte menetrendszerűen), hogy az itthoni dvd-ket már unom, Tiffany Roth videóit is lassan kívülről fújom,...márpedig valami kell, ami alaposan megmozgat. És mivel Gina annyit áradozik a zumba pozitív hatásairól, arra gondoltam, hogy februárban én is jobban belevetem magam ebbe a táncos mozgásfajtába. Egyelőre csak itthoni formában, úgyhogy ha valaki tud pár jó zumbás youtube videót, vagy valamilyen dvd-t ajánlani, annak nagyon hálás lennék!
5.Film - Akárhányszor azt mondom valakinek, hogy imádom a Bond filmeket, egy kicsit mindig hazugnak érzem magam, ugyanis az elmúlt pár év, évtized termésén kívül a többi részt nem láttam. Bár mentségemre szól talán, hogy a Casino Royalt legalább tizenötször megnéztem. A klasszikusok valahogy azonban kimaradtak az életemből, s februárban ezen a csorbán szeretnék egy kicsit javítani, úgyhogy legalább 4 régi Bond filmet megnézek a hónapban. Aztán remélhetőleg a Skyfallra is végre sor kerül...

És akkor most ti jöttök - nektek milyen apró terveitek vannak a hónapra??


(** kitaláltam azt is, hogy a hónapindító posztokhoz jól mutatna, ha minden hónapban egy frissen nyíló növényt fotóznék le. Igen ám, csakhogy a virágok még javában téli álmot alszanak, így februárra maradt az örökzöld fenyőág. Viszont alig várom, hogy hóvirágot és ibolyát, meg tulipánokat és orgonát fotózhassak. Már a gondolat is mosolyra késztet.:))



10 megjegyzés:

  1. Tetszik ez a havi lista. Ami nekrm is benne lenne a listaban:
    blog kommenteles - teljesen egyeterzek veled
    mozgas- van mar uszodaberletem, marcsak hasznalnom kellene
    kreativ ajandekok - az elkovetkezo honapokra mar megvannak a terveim :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az úszás annyira jó sport! Bár ilyenkor télen képtelen lennék magam rávenni a hajszárítós mizériára, ami vele jár, de Neked hajrá hajrá!:)

      Törlés
  2. Nagyon jó kis lista lett! A blogos kommenteléssel én is teljesen egyetértek, a mai napig örömmel olvasok minden egyes kommentet és igyekszem mindegyikre válaszolni! :)
    A fotós projectet kíváncsian várom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? A kommentelés a napi dopping!:)
      A fotós project pedig tök jó móka, egészen a nyárig ki is ötleteltem, milyen témák szerint fogok kattintgatni!:)(elég lelkes vagyok)

      Törlés
  3. Mily meglepő én tudok ajánlani Zumbás videót :DDDD Én mostanában itthon csak toning videót nyomom (súlyzós zumba, fél kg-s súlyokkal) de előtte sok Zumba dvd próbáltam, de mindig az eredetit úgymond vagyis a Zumba atyjának Beto Pereznek a videóit. Persze itt azért oda kell figyelni arra hogy mi nem feltétlenül fogjuk úgy mozgatni a csípőnket mint az ottani lányok :D ez puszta genetika is, de a lényeg hogy csinálja az ember és érezze jól magát közben :)

    Sajna amik nekem megvannak szuper videók már nem lelem sehol a neten, de ha tudsz valami helyet ahova neked fel tudom tölteni akkor felrakom, mert ezek elég könnyen tanulhatóak szerintem.

    De van itt két link egyébként:
    ez a 2011-s csomag:
    http://www.hotdog.hu/slymagazinja/zumba/itt-az-uj-zumba-dvd

    ez pedig Beto-s:
    http://www.hotdog.hu/slymagazinja/zumba/zumba-dvd-letoltese
    ebből én a Sculpt&Tone-t használom most itthonra ahogy írtam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóó, köszi az ajánlatokat!! Letöltöm őket és akkor ezekkel kezdem az ismerkedést. Plusz meglesem Beto Perezt is, hátha találok valamit tőle, ha meg mégsem, akkor majd sikítok segítségért.;)

      Törlés
  4. Szia Niki! Csak egy javaslat a Zumbához, miért nem mész el egy rendes órára kipróbálni milyen. Otthon a tv előtt nincs meg az a lendület az a fergeteges jó érzés amit csak éles bevetésen lehet átélni. Hangosan lüktet a zene, a lépéseket a mozgást bemutatja előbb az oktató. Elmondani nem lehet ki kell próbálni na. Nagy-nagy örömbomba az biztos. Én járok itt kint rendszeresen, néha otthon is csinálom ha valamiért nem tudok menni, de ég és föld a kettő. Ha jó az oktató akkor meg nem is kérdés.Persze én az a típus vagyok akinek az otthoni tornázás nem jön be, nekem kell a társaság.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a csoportos mozgás biztosan sokkal jobb élmény, mint az itthoni, nekem viszont a közelemben nincs zumba lehetőség, tudtommal legalábbis. Ráadásul soha nem fix időpontban tornázom, hanem mikor épp van időm. De ha egyszer lesz lehetőségem, azért feltétlenül kipróbálom csoportban is!

      Törlés
  5. A fotózáshoz ez a témakiválasztás nagyon tetszik. Minden hónapra valami, ez jóó!
    Egyetértek Szilvivel, tényleg más a hangulata a csoportos, oktatós mozgásnak, de a lehetőség nem mindig adott, így marad az itthoni ugrabugra.
    Nekem most ez a kedvencem, hetente 2-3X rázom rá magamat a tükör előtt (munkaidő után szoktam tornázni és ezzel a 10 perccel kezdem vagy zárom). Nagyon jó lazító és az ülőmunka után igazi gerincmozgató.

    http://www.youtube.com/watch?v=Vf0q6qtThF4&list=PL986110C3B1A9D156

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a linket, ezt mindenképpen kipróbálom!:)

      Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.