Ez a gesztenyés-csokis muffin (a receptet itt találtam) pedig be is zsebelt azonnal pár elaléló sóhajt, és nem kevés szempilla rebesgetést. Már sütés közben sejtettem, hogy finom lesz, mert olyan, de olyan isteni illat töltötte meg a lakást, hogy alig bírtuk kivárni azt a 20 percet, míg elkészül. Próbáljátok ki ti is!
25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg étcsoki, 5 dkg cukor, 5 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 teáskanál sütőpor, 3 tojás, 3 evőkanál gyümölcslekvár
Elkészítés:
Először egy tálban villával összetörtem a gesztenyepürét. Gőz fölött megolvasztottam a csokit, majd pár perc múlva, mikor langyosra hűlt, hozzákevertem a püréhez. Ehhez adtam hozzá a puha vajat, a tojássárgáját, a cukrot és a gyümölcslekvárt. Az így kapott nedves részhez kevertem a száraz összetevőket, vagyis a lisztet és a sütőport. Mikor ezzel megvoltam, óvatosan beleforgattam a masszába a felvert tojásfehérjéket (melyhez az eredeti recept alapján adtam egy csipet sót). Más dolgom már nem is volt, mint a kapszlikba tölteni a keveréket, s a 180°C-ra előmelegített sütőbe tenni 19-20 percre.
Jó étvágyat hozzá!
Jól hangzik ez a muffinrecept! Hány db lett belőle?
VálaszTörlésKözepes méretű formákban 12.
Törlés