Hozzávalók
száraz alapanyagok: 45 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tasak sütőpor
őrölt fahéj (ízlés szerint, de én 2 kiskanállal beletettem; egyáltalán nem volt sok)
szerecsendió (kb. egy csapott kiskanálnyi)
nedves alapanyagok: 35 dkg pépesre reszelt sütőtök
2 tojás
2 dl natúr joghurt
1 dl olaj
12,5 dkg puha vaj
reszelt narancshéj
reszelt gyömbér (nem kell belőle sok, mert intenzív!)
A recept egyszerűbb nem is lehetne - keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd ehhez egyesével keverjük hozzá a nedves hozzávalókat. Ha ezzel megvagyunk, öntsük a masszát az előre kivajazott és kilisztezett formába, majd a 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 50-55 percet. A végén tűpróba, s már kész is. Mondtam, hogy egyszerű, nem igaz?
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.