Heti felfedező


A heti felfedező egy állandó rovat lesz, ahol az adott héten a neten talált érdekességeket szeretném megosztani veletek. Lesznek kézműves alkotások, divat, szépségápolás, lakberendezés, diy, főzés, minden, ami képes megszínesíteni a hétköznapokat – vagyis ez esetben a vasárnapot. Remélem ti is legalább annyi örömöt leltek ezekben a felfedezésekben, mint én!
És akkor nem is húzom tovább, íme a 5 link (plusz bár bónusz), aprócska kommentárokkal.
1. Csodásan melegnek és kényelmesnek tűnik ez a kötött takaró, ugye? A Home and Decor nevű blog egy egész bejegyzést szentelt kötött lakás kiegészítőknek, melyeket az ember csak csillogó szemekkel csodál. (Én legalábbis...) Ha valahol találnék ilyen vastag fonalat és megfelelő méretű kötőtűt, most azonnal belekezdenék a sajátomba is!
2. A gyengéim az egyedi, színes illusztrációk, ez a magányos téli róka pedig a society6 oldalán első pillantásra elbűvölt.
3. Ahogy jön a tél és vele együtt a marcangoló hideg idő, egyre többször nyúlok a szekrényben én is a hatalmas, kötött vastag pulóverek után. A pulcsi pedig amit az eat.sleap.wear blog írója visel egész egyszerűen tökéletes. A fagyos hónapokban mindig sokkal jobban vonzódom a testesebb színekhez, ez a mustár sárga pedig igazán szemet gyönyörködtető árnyalat.
4. Bár még soha nem próbálkoztam kompót készítésével, enni imádom őket. Reni receptje igazi téli csemegének ígérkezik.

5.Ha valaki egyszerű csináld magad ötletet keres, ez a kép a nyerő. Nagyon egyszerű elkészíteni: kiválasztunk egy fotót, melynek szeretjük a színeit. A fotót ráragasztjuk a kép alapjául szolgáló kemény felületre (egy vastag kartonra, falapra, stb.), majd betűket formáló matricákat ragasztunk rá, úgy hogy az kiadja a kívánt szót. Ha matrica épp nincs kéznél, papírból is kivághatjuk a betűket, majd egy lassan száradó ragasztóval ideiglenesen rögzíthetjük a fotó felületére. Ezután az egészet lefestjük fehérrel, a sarkokat feketével árnyaljuk, majd pár perc múlva eltávolítjuk a betűket. És kész is a mestermű.:)

Ezek mellett a héten érdekesnek találtam még:
-florentine tartalmas reggeli ötletei hideg őszi napokra;
-az egyik kedvenc YouTuberer-em (vajon van erre magyar szó?) készített egy kis eligazodó videót a vörös rúzs viseléséről - a különböző árnyalatokat és a hozzájuk passzoló bőrtónusokat is végigveszi, ami szerintem igazán hasznos információ;
-a Beauty Department oldalán olvasható egy remek útmutató a megfelelő szemöldök formálásról - az olyan szemöldök őrülteknek, mint amilyen én vagyok, ez igazi kincs;
-az Otthonkommandón remek ötleteket leheteket lehet találni kreatív hóember készítésről

2 megjegyzés:

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.