Adventi koszorú - inspiráció

Egy pár évvel ezelőtti kisebb malőrt követően, mikor is kigyulladt az adventi koszorúnk, csak és kizárólag egy porcelánból készült koszorút használtunk az ünnepek előtti gyertyagyújtáskor. A balesetnek maradandó következménye szerencsére nem lett (azon kívül persze, hogy mindenki halálra rémült a Szenteste kellős közepén fellángoló asztaldísztől), viszont azóta extra óvatosak vagyunk, ha ünnepi gyertyagyújtásra kerül a sor.
A porcelán koszorú viszont valljuk be őszintén, nem igazán szép. Én pedig idén végre szeretnék egy egyedi, kézzel készült asztaldíszt, ami a karácsonyi vacsoraasztal méltó ékessége lehet. Ezért a héten nekilátok, és elkészítem azt a rettegett koszorút, zöldekből, meg tobozokból, szárított narancsból és apró aranyszínű díszekből.
Rengeteg inspirációt végignyálaztam az utóbbi napokban, és ezek voltak, melyek a leginkább megragadták a figyelmem, mindegyikről igyekszem csenni ötletet a saját koszorúmra.
Ezekután persze egyetlen szabály van, amit a múlt megtanított: kizárólag Szenteste napján gyújtjuk meg a gyertyákat, így nem lesz lehetőségük azoknak leégni annyira, hogy 24-re veszélyesen közel kerüljenek a gyúlékony részekhez.
És persze figyeljük a lángokat, árgus szemekkel...

ui.: gyűjtöttem még pár inspirációt a fentieken kívül is, melyek bár a kollázsra már nem fértek fel, viszont a Facebookon a héten minden este megosztok belőlük egyet. Gyertek, nézzétek meg őket!:)

képek forrása: 1, 2, 3, 4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.