Indul a hét

A tavasz mihamarabbi jövetelének reményében - és mert felettébb mazochista hangulat lett úrrá rajtam:) - azt hiszem elkezdem a héten a tavaszi nagytakarítást. A minap, mikor kitaláltam, hogy itt az ideje a szortírozásnak, azon gondolkodtam, hogy biztosan van valami pszichológia magyarázat arra, miért szeretünk a napsütéses, lazább hónapokban egy kicsit az otthonunkon is lazítani. És hát mondhatom, az én környezetemre már ráfér egy alapos szortírozás. Itt az ideje kiszelektálni az ezer éves jegyzeteimet, megszabadulni a beszáradt körömlakkoktól, kidobálni azokat az anyagmaradékokat, amiket korábban elraktam, majd jó lesz valamire felkiáltással, aztán persze soha nem használtam fel őket, s azóta is csak a helyet foglalják.
Ti mikor szoktatok nekiállni a tavaszi nagytakarításnak? Egyáltalán csináltok ilyet, hogy tavaszi nagytakarítás, vagy kellően fenn tudjátok tartani a rendet egész évben?

hangulat: ilyen is, olyan is
aktuális terv: rendcsinálás
zene: The Fray - She is
kreatív tervek: ajándék horgolás
valami új: karfiolkrémlevest főzni
mozgás: séta fotózással összekötve
könyv: Richelle Mead - The Indigo Spell



3 megjegyzés:

  1. Időnként a szobában lévő szekrényeket átpakolom (máshova teszem az adott dolog halmazt), ilyenkor sok minden kidobásra kerül. Ennek a gyakorisága kedv-függő. Költözéskor szokott igazán nagy szortírozás lenni - a bepakoláskor és a kipakoláskor is.

    A karfiolkrém leves izgalmasan hangzik. Hogy csinálod?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyűjtögettem már pár receptet a netről, valószínűleg azokat gyúrom össze, s mindegyikből felhasználom, ami tetszik. Ha meg jól sikerül, a jövő héten szerintem írok róla ide is.:)

      Törlés
  2. Nálunk már több, mint fél éve tart a szortírozás a költözés miatt, de így legalább mindent átnézünk és a felesleges kacatokat kidobáljuk! :)

    VálaszTörlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.