Dobjuk fel a télikabátunkat! 4.rész

A kabátdíszítő minisorozat utolsó részére hagytam a kedvencem, Bagoly úrfit. Egy ehhez nagyon hasonlatos kitűzőt hordtam tavaly egész télen, s az idei év nagy részében is a kabátomon, úgyhogy ennyi tapasztalat után nyugodtan mondhatom, nagy sikernek örvend. (Tudom, hogy bagoly kezd kimenni amúgy a divatból, s helyette inkább a róka dívik, de én még egy picit azért maradok a bölcs huhogóknál.:) Elkészíteni, mint ahogyan azt már szerintem minden korábbi filcdísznél mondtam, gyerekjáték, eredményül viszont egy aprócska, vagány szárnyast kapunk, akit bárhová feltűzhetünk. Sőt, az aprócska állatos kitűzőket a gyerekek is imádják, úgyhogy ezen dísz azoknak is kapós ötlet lehet, akik nem csak maguknak, de a gyerkőcöknek is akarnak készíteni valamilyen ékszert.
Először rajzoljuk meg a bagoly testrészeit sablon segítségével - elő és hátlapot (ehhez egyszerűbb lehet először egy kövérkés tojás formát készíteni, majd abból kialakítani a "füleket"), két keskeny mandula formájú szárnyat, két fehér kört szemeknek, illetve egy pici háromszöget csőrnek.
Ezek után az előlapra helyezzük rá a részeket, s apró öltésekkel varrjuk fel őket a helyükre.
A hátlapra illesszük fel a kitűzőalapot vagy biztostűt, majd a két formát pici pelenkaöltésekkel kapcsoljuk össze. Közben részletekben helyezzük bele egyenletesen a töltőanyagot (vatelint vagy vattát). Viseljük büszkén!:)

Ez a minisorozat annyi ötletet és lelkesedést adott útközben, hogy úgy döntöttem március-áprilisban is folytatom, méghozzá egy újabb témával. Ötleteim is vannak már, egy picit talán sok is, ezért ha van kedvetek segítsetek dönteni (az oldalsávban lehet szavazni), hogy mi legyen a következő!
Ha pedig az eddigiek közül megtetszett valamelyik és úgy döntötök ti is elkészítitek, feltétlenül küldjetek képet, nagyon szeretném látni!




8 megjegyzés:

  1. Ezek egyre jobbak :) Most már komolyan nem tudom, melyiket csináljam meg először...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon jó! Egy baj van, nincsenek ilyen színű filceim raktáron, de még hasonlók se. :( Amint lehet, zsákmányolok, aztán mehet a menet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szupi, majd várom arról is a képet!:)

      Törlés
    2. Tádáááááám: http://kepfeltoltes.hu/130301/IMG_1756_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

      Törlés
    3. Áááá, menten elájulok! Nagyon szupi lett!:)

      Törlés
  3. Nagyon szeretem a kitűzőidet :)
    Lassan nekem is be kell szereznem a szükséges kellékeket :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Hajrá, hajrá, remélem sok szép dolgot alkotsz majd!:)

      Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.