Örökítsük meg a nyarat - közös fotós kihívás!

Ti is szoktátok úgy érezni, hogy egész évben várjátok a jó időt, tervezgetitek a nyaralást, a szombat délutáni családi grillezéseket, az árnyékban olvasós vasárnapokat, vagy épp a fesztiválozást, aztán pislantotok kettőt, és ismét ősz van, kezdődik a suli, vége a szabinak és fogalmatok sincs róla hová is repült a nyár?
Szerintem sokan járunk hasonló cipőben, s érezzük azt az évek múltával, hogy az idő egyre gyorsabban telik, a nyár meg aztán végképp. Én legalábbis is így érzem.
DE, arra jöttem rá az elmúlt években, hogy ez ellen a rohanó idő szindróma ellen van egy nagyon jó ellenszerem - viszem magammal mindenhová a fényképezőgépem, s a legkisebb, legjelentéktelenebb pillanatokat is megörökítem. Mert amíg ezt teszem, addig gyakorlatilag ösztönzöm magam arra, hogy figyeljek, a jelenre koncentráljak, és minden egyes momentumot ezáltal konzerváljak magamnak, s tudatosabbá tegyem a múló pillanatokat. LELASSÍTOM AZ IDŐT!! És békává változtatom a hercegeket.
Mivel az idei nyárra is rengeteg tervem van, s nem szeretném, ha csak úgy pik pakk elröppenne ez a 2-3 hónap, rendszeresen dokumentálni fogom a napjaimat. Kis dolgokat is, nagy dolgokat is megörökítek. Mert szerintem néha egy istenire sikerült munkahelyi kávé vagy az első görögdinnye kóstolás is képes olykor annyira fontos és emlékezetes lenni, mint egy tengerparti nyaralás.
És arra gondoltam, hogy megkérdezlek benneteket is kedves Olvasóim, lenne-e kedvetek részt venni ebben a kihívásban velem együtt? Mindössze egyetlen szabálya van a játéknak: élvezd a nyarat és közben örökíts meg minél több számodra fontos pillanatot!
Na jó, azért pár mellékszabály mégiscsak van, ha már egyszer fotós kihívásról beszélünk: először is, szentül hiszem, hogy az ember bármilyen fényképezőgéppel képes egyedi és fantáziadús képeket készíteni. Ami fontos, az a jó szem és a sok gyakorlás. Szóval az egyik szabály, hogy kísérletezgessetek; szögekkel, a fényekkel, távolságokkal. A második szabály pedig, hogy legyetek minél kreatívabbak - sokszor egy apró részlet, spontán kattintás vagy egy életlen sziluett nagyobb erővel bír, mint egy tökéletesen megkomponált beállított fotó. Máskor pedig épp a megkomponált fotó az, ami adott helyzetben szükséges.
A játék nagyjából szeptember közepéig-végéig tartana, s a végeztével mindannyian írhatnánk egy képes összesítő blogbejegyzést (ill. azok, akiknek nincs blogjuk megtölthetnének egy webalbumot, flickr albumot, stb), hogy egymással is megosszuk a szuper nyarunkat. Plusz készítenék egy gyűjtőbejegyzést, ahová mindenki belinkelheti majd a blogját, albumát, hogy könnyen megtaláljuk egymás alkotásait.
Lenne kedvetek hozzá? Ha igen, akkor itt kommentben, vagy facebook kommentben, emailben, galambpostával légyszi jelezzétek - csakhogy tudjam, hogy nem egyedül játszom - aztán pedig más dolgotok nincs is, mint serényen fotózni.

*az első fotóm már el is készült - egy kávézós versolvasós vasárnap délutáni órácskáról.

Ha tetszett ez a bejegyzés, s szeretnél időben értesülni a frissekről vagy csak szívesen tartanád velem más platformokon is a kapcsolatot, megteheted:



23 megjegyzés:

  1. Szuper ötlet! A baj csak azzal van, hogy én egész nyáron a suliban fogok poshadni :( De azért igyekszem majd fotózgatni :)

    A verset pedig miután elolvastam, akkor néztem, hogy melyik. Kettő kedvenc versem van, az egyik ez :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sorry a suli miatt, de azért biztosan amellett is lesz millió meg egy dolog, amiért érdemes lesz megörökíteni a nyarat! Örülök, hogy részt veszel a játékban!
      Radnóti pedig a kedvencem (Szabó Lőrinc mellett) minden versével együtt.:)

      Törlés
  2. Szuper ötlet! Én még nem tudom lesz-e nyaralás, vagy valami nagyobb hangvételű dolog a nyáron,majd alakul.... Viszont hasonló elven vagyok mint te, hogy minden apróságnak örülni kell, és megörökíteni :) Minden nap fotózom.. az utóbbi 2 évben nem volt olyan nap amikor ne kattintottam volna legalább 1-2 képet :) Szóval én szívesen benne vagyok ebben! Biztos lesz így ezzel más is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zóra, remek! Örülök Neked is, sok élménnyel teli megörökítendő pillanatot a nyárra!:)

      Törlés
    2. Tényleg jó ötlet, a heti összefoglalókhoz úgyis fotózok szorgalmasan, nyár végére akkor is lesz egy csomó képem, ha Pesten kívül nem nagyon járok majd... :)

      Törlés
    3. Szupi kaméleon, üdv a csapatban!:)

      Törlés
  3. Ez szinte hihetetlen :) Az előbb nézegettem a naptárat, hogy hogyan fog telni a nyár és pillanatok alatt már a szeptembernél jártam. Pont arra gondoltam, hogy már megint milyen gyorsan elfog illanni ez a nyár úgy, hogy észre sem veszem :(

    Nekem is nagyon tetszik ez a kihívás :) Benne vagyok :)

    A verset én a mai napig kívülről tudom, hisz nekem még általánosban fel kellett mondani :):) (asszem 5-ös lett)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy Te is részt veszel, Szonja! Jó fotózást, és színes programokat előre is!:)

      Törlés
  4. EZ tök jó ötlet! Ezzel az elszalad-a-nyár problémával én is évről - évre szembesülök, úgyhogy itt az ideje megpróbálni dokumentálni. Legalább összecsiszolódunk az új gépemmel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jipppí, de jó, hogy Te is játszol Nancy! Milyen új masinád van? Mesélj!:)

      Törlés
  5. Finepix s4500-as. 3 hete leptem meg magam vele, de még ki kell ismernem :D A régihez képest, ez egy szupergépezet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm, kíváncsi vagyok milyen képeket készítesz vele!:)

      Törlés
  6. Én szívesen játszom ;) bár most kicsit leállásom van ugyanis átalakulás lesz nálam, de közben folyamatosan folyik a nyár örökítése :D és hamarosan feltöltés is lesz a blogba és tumblr 365-be is remélhetőleg :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! Hű, kíváncsi vagyok az átalakulásra, ill. már nagyon várom az újdonságaid!:)

      Törlés
  7. Szia!

    Vár nálam egy díj :)

    http://noipraktikak.blogspot.hu/2013/07/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  8. Nagyon tetszik az ötlet, csak....a telefonom vacak képeket készít és a fényképezőt nem vihetem mindenhova magammal....Így én majd figyelem, hogy mit alkottok és esetleg jövőre csatlakozom. Ötletem az mindig lenne mit fotózni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, értem. De azért, ha csak időnként fotózgatsz akkor nagyon szívesen látunk a játékban!:)

      Törlés
  9. Az első bekezdéseddel teljesen egyetértek az ötlet pedig szuper, én is szívesen beszállnék! Úgyis szeretném minél többet gyakorolni a fotózást! :D

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jó az ötlet!!! Benne vagyok!!!! Juhúú!
    Ez plusszban ösztönöz a gyakorlásra, próbálgatásra, és szívesen látnám más hobby-fotósok képeit is!
    :)Kérlek írd majd meg, hova, mikor küldjük! Addig is konzerválom a pillanatokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, Kinga, örülök, hogy Te is itt vagy! A fotókból majd valamikor az ősz elején (szeptember közepe, vége környékén) írj egy bejegyzést, amit majd be tudsz linkelni abba a összegzőbejegyzésbe, amit a játék végén írok. De addig még lesz erről szó, szóval most más dolgod nincs is, mint serényen fotózni.:)

      Törlés
  11. Ugyan csak most olvastam a felhívást, de szívesen csatlakozok, még van másfél hónap a nyárból :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van az még talán két hónap is - én a kora szeptemberi forró napokat is szívesen hozzácsapom még a nyárhoz. Üdv a játékban, örülök, hogy Te is csatlakozol!:)

      Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.