Lakás inspiráció - mini galéria a falon

Nagyon trendinek számít mostanában internetes körökben az ún. gallery wall, vagyis a nagyobb falfelületek sok különböző méretű képpel való díszítése. Én személy szerint imádom ezt a lakberendezési irányzatot, azt viszont hozzá kell tennem, hogy egy ilyen fali galéria kitalálása és kivitelezése szerintem nem a legegyszerűbb dolog a világon - a képek méreteinek, ill. arányainak pontosan klappolnia kell egymással ahhoz, hogy a végeredmény mutatós legyen, ne pedig egy összevissza ákombákom, ami tönkreteszi a nappalink összképét. Ha viszont a kivitelezés része működik a dolognak, akkor a témákat illetően a lehetőségek tárháza végtelen. Nekem ezek a kedvenceim:

Nektek melyik tetszik a fentiek közül? Van a lakásotokban olyan falfelület, melyet így dekoráltatok/szeretnétek dekorálni?

Ha tetszett ez a bejegyzés, s a következőkben is szeretnél időben értesülni a frissekről vagy csak szívesen tartanád velem más platformokon is a kapcsolatot, megteheted:

képek: emily henderson, that kind of woman, manikmaya, workin' on it, decor8 flickr, house to home  

2 megjegyzés:

  1. nekem a bal alsó (szürke fotelos) a kedvencem. Hasonló képkereteket szeretnék, fekete-fehér fotókkal, hófehér falak és alatta egy élénkpiros kanapé :D évek óta él ez a kép a fejemben, remélem egyszer megvalósíthatom :) Amúgy ez a minigaléria nagy terekben működik jól... vagy rosszul gondolom? mi már így is kezdjük kinőni a lakást, ezért ez a projekt várat magára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fekete-fehér fotós ötlet is jól hangzik, nagyon elegánsnak képzelem.:)
      Ami a terek méretét illeti, ez jó kérdés... szerintem működik kis térben is a dolog (úgy emlékszem láttam olyan fotót, ahol egy keskeny előszobában egy kis asztalka felett voltak képek, és jól mutatott), viszont talán a képek méretével ilyen esetben óvatosabban kell bánni. Érdemes talán előtte a képeket papírsablonra másolni, majd a papírdarabkákkal játszani az beállításokkal, valahogy úgy mint itt: http://www.youtube.com/watch?v=pyRFPDJAsh4

      Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.