Kreatív ajándékcsomagolási tippek

Az ajándékokat, főleg ha vásárolt tárgyról van szó, szeretem egyedibbé és személyesebbé varázsolni. Összegyűjtöttem pár szép és inspiráló képet arról, hogyan szabhatjuk személyre az ajándékokat, valamint megosztom veletek én milyen praktikákat alkalmazok a csomagolásnál, ha egyedi, gyors csomagot akarok összeállítani, nem mellesleg olcsón.
Tippek, tapasztalatok:
1. Először is, ha nem szeretnénk a legdrágább és legcsicsásabb csomagolópapírt megvásárolni vagy teng bennünk az újrahasznosító kedv, használjunk olyan alapanyagokat, melyeket otthon is megtalálunk. Nagyon jó ötlet lehet, ha egy sima fehér papírt, vagy selyempapírt esetleg egy egyszerű barna csomagolópapírt használunk, melyet mi magunk festünk be. Ehhez nincs is szükség többre, mint egy nekünk tetsző színű akril festékre, valamint egy szivacsra. A szivacsot formára vágjuk – lehet kerek, háromszög alakú, de az ügyesebbek akár csillag formát is alkothatnak -, majd ezt belemártogatva a festékbe, telepecsételjük vele a papírt. Száradás után pedig már csomagolhatjuk is az ajándékot.

2. Ami a masnit illeti, a szalag mellett remekül funkcionál például egy-egy vastagabb fonal, vagy akár több színes fonal egyszerre. Ha elég ügyesek vagyunk, és tudunk horgolni, akkor a masni mellé horgolhatunk egy egyszerű formát egyfajta bilétaként – például egy szivecske, csillag, hópehely nem csak ötletes kiegészítő, de egyben az ajándék része is. Azok pedig, akik nem horgolnak, készíthetnek pom-pomot, vagy bojtokat fonalból.

3. Ha nincs időnk vagy kedvünk a csomagolással bajlódni, s inkább a készen vásárolható ajándéktáskákat preferáljuk, akkor is van lehetőség a személyre szabásra. Egy egyedi kísérőkártya igazán figyelmes része lehet az ajándéknak. Nincs hozzá másra szükség, mint egy darab kartonpapírra, amit kártya formára vágunk, egy darab fonalra, vagy madzagra, amivel rákötjük a kártyát az ajándéktáskára, és a kreativitásunkra. A kártyára a szöveg mellé rajzolhatunk, festhetünk, a papírra hímezhetünk bármit. Vagy például egy apró méretűre nyomtatott polaroid fotót is ragaszthatunk a kártya hátoldalára.

4. Azok, akik jól bánnak a varrógéppel, készíthetnek valamilyen textilből zsákot, amely több szempontból is praktikus: nem csak egyedi a csomagolás, de a zsák a későbbiekben is hasznos tárolóeszközként funkcionálhat a megajándékozott számára.

5. Végül pedig az igazán elszántak lehetőségeinek tényleg csak a fantázia szabhat határt. Használhatunk a díszítéshez csipkét, gombokat, csillámport, szárított virágokat, mintás ragasztószalagot (washi tape), stb. Ha az ajándékozott kalandor lelkületű, jó ötlet lehet térképbe csomagolni az ajándékot, könyvmolyoknak pedig megsárgult könyvek lapjait vagy régi újságpapírt használni. 

Én ezeket a trükköket szoktam többnyire bevetni, de nyilván a lehetőségek száma végtelen. Ha nektek is van ilyen praktikátok, szívesen várom az ötleteket! Az is érdekelne, hogy mennyire szoktatok odafigyelni a csomagolásra? Igyekeztek egyedivé varázsolni az ajándékokat, vagy örültök, ha mindenre jut idő, s inkább a gyorsabb megoldást választjátok?

Annak bizonyításaként pedig, hogy mennyire imádom a szép csomagolásokat, megnézhetitek a Pinterest polcomat (táblámat?) - rengeteg ötletet gyűjtögettem össze rajta az elmúlt hónapok során.

(képek forrása: Oh hello friendStyle Me Pretty, Project Wedding, Papersnitch )

4 megjegyzés:

  1. Ezek nagyon szuper ötletek és tényleg költséghatékonyak is! :) Én sajnos mostanában a minél gyorsabb megoldásokat keresem, pedig szívem szerint ilyen igényes csomagolásban készíteném el őket! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igen, mondjuk ilyenkor az ünnepek előtt az idő hiánya nálam is sokszor borítja a terveket, ilyenkor jó az egyedi ajándékkísérő. Pár perc alatt kész.:)

      Törlés
  2. Eddig én is úgy voltam vele, hogy na legyen szép és különleges a csomagolás.És miután kibontottunk mindent, tele lett egy nagy szemeteszsák csak papírral.Percek alatt gyűrött papírhalmazban gázoltunk.Úgy vélem ez pazarlás. Nővérem ötlete erre, egy turkált nagy kockás anyagot összevarrt zsáknak , masnival átköti és ebben vannak az ajándékok. A papírtasakok is jó ötlet és lehet használni őket évről évre. Igazából én egyáltalán nem szeretek csomagot bontogatni a fa alatt, egyszerűen nincs az a tárgy ami úgy megdobogtatná a szívemet mint egy őszinte mosoly vagy egy nem várt gesztus.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A textilzsák nagyon jó ötlet! - és abban igazad van, hogy rengeteg szemét tud összegyűlni az ünnepek során csak a csomagolópapírból.

      Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.