Karácsonyi filcdíszek - 1.rész

A saját készítésű karácsonyi díszek gyártásában általában két színskálában utazom: a piros - fehér, valamint a fenyőzöld. Az elmúlt karácsonyok során akármit is terveztem a filceimmel, a végeredmény valahogy mindig ezen kombinációkban végződött, mostanra pedig nagyon úgy tűnik, hagyomány lett belőle.
A formákat igyekeztem feldobni kicsit, ezért a csillagok apró, bézsszínű gyöngyöket, a szívecskék pedig a hímzés mellett egy horgolt, csipkére hajazó keretet kaptak. Mikor nekiálltam a díszeknek, nem igazán tudtam, pontosan mit is akarok kisütni a végén, de elégedett vagyok az eredménnyel!:)
Az elkészítés is nagyon egyszerű, hobbyfilcen, tűn, cérnán, ollón és gyöngyön (vagy bármilyen díszítőanyagon) kívül nincs is hozzá másra szükség. A formákat érdemes először sablonra megrajzolni, majd úgy kivágni. Plusz tipp azoknak, akik hozzám hasonlóan képtelenek szabályos csillagot rajzolni: a mézeskalács vagy bármilyen formájú sütiszaggató nagyon jól használható sablonként! Miután kivágtuk a darabokat, jöhet a díszítés: hímezhetünk rá apró formákat, ill. gyöngyökkel variálhatjuk, amiket én ez alkalommal rávarrtam az anyagra, de akik gyorsan végezni szeretnének, azok ragaszthatják is őket. Végül a formákat összevarrtam, az utolsó pár öltés előtt pedig vattával kitömtem. Vatta helyett egyébként lehet használni vatelint is. Végül, de nem utolsó sorban, a múltkor Anna adott egy nagyon jó tippet: a töltőanyagra pár csepp illóolajat is lehet csepegtetni a maximális hatás kedvéért. Az akasztó pedig egy egyszerű aranyszínű cérna lett, amit utolsó lépésként fűztem át az anyagon.

Ti készítetek díszeket idén az ünnepekre? Filcből, esetleg más anyagból?


4 megjegyzés:

  1. Húú, ezek nagyon tetszenek! A gyöngyök és a hímzés is jól feldobja! :)

    VálaszTörlés
  2. Aranyos vagy, hogy megemlítettél. :) Az én filcdíszeim szinte pontosan ugyanilyenek lettek, az elmúlt hetekben bütyköltem őket. Szintén gyöngyökkel és hímzéssel díszítettem Amilyen egyszerűek, olyan gyönyörűek a tiéid! Kíváncsi vagyok, meddig fognak illatozni, a karácsonyt még remélem, kivárják. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még jó, hogy megemlítettelek, szerves része vagy a blognak!:)
      Én is remélem, hogy megmarad a díszek illata, mondjuk rendesen megdöntöttem az illóolajos üvegcsét készítéskor.:))

      Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.