Indul a hét

Nem is lennék hű magamhoz, ha nem lennék ismét - mint minden évben - késésben az ünnepi készülődéssel. Míg látszólag mindenki más már gyönyörűen feldíszítette a lakásást és becsomagolta az ajándékait, addig én még mindig hópelyheket horgolok, három ajándékkal is félben vagyok és a képeslapokat sem címeztem fel. Ez a hét tehát a saját magam utolérésével fog telni, igyekszem letudni a teendőket, és nem stresszelni még az utolsó pillanatokban is.
hangulat: várakozó
ital: fahéjas kávé
könyv: John Grisham - Skipping Christmas
zene: James Vincent McMorrow - Follow you down to the red oak tree
tervben van: egy karácsonyi film megnézése
mozgás: tartom magam a napi 30 perchez (!!), itthon dvd-re tornázom, s ha valamelyik nap esetleg nem lesz ennyire farkasordító hideg, még futni is elmegyek

Ti miket terveztek a hétre? Hogy indult a hétfőtök?


*Ha valaki esetleg lemaradt volna, csak szólok, hogy karácsonyig minden este megosztok egy karácsonyi dalt a facebookon olyan dalokból, amit a zene és karácsonymániás barátnőm írt nekem össze még tavaly. (Én ugyanis nem vagyok igazán otthon a témában.) Itt meg tudjátok őket hallgatni.


8 megjegyzés:

  1. Mi egész jól állunk a készülődéssel, e hétre az évfolyamtársamnak szánt s.k. ajándékcsomag befejezését, üvegmatrica-festést és a szobám kitakarítását/feldíszítését tervezem, s emellett (sajnos vagy nem sajnos) sok-sok tanulást is... :-O

    hangulat: kicsit nyomi, de majd változik. :)
    ital: tea minden mennyiségben
    könyv: Móricz: Életem regénye (maradtam az önéletírásoknál)
    zene: a Facebookra kiposztolt karácsonyi zenéid
    tervben van: forró csokit főzni, jól betakarózni, és tanulni a vizsgákra...
    mozgás: 10 perces tornák; jókedvem lesz és kevésbé fázom. :)

    Szép és tevékeny hetet kívánok Neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól hangzanak a Te terveid is (mínusz a tanulás). Neked is szép hetet!:)

      Törlés
  2. Jé, olyan horgolótűim vannak, mint neked! Igaz, még egy hete sincs, hogy vettem őket, és az egyik már kijött a kis műanyagból..
    Múlt vasárnap kezdtem el a horgolást, szóval alig több mint egy hete, eddig tudok szívecskét, és horgoltam bögremelegítőt (még csak gombot kell rá vegyek!), most a nagyikockával bajlódok. Az elsőnek még-még négyzet alakja lett, de azóta valahogy mind ormótlan körök lesznek belőle. Ezt tökéletesíteni a terv. :) A karácsonyi képeslapokat nagyjából már megírtam-postáztam, ajándékozni nem szoktam, meg megsütöttem életem első mézeskalácsát is. Beszereztem nagymama konyhája és sütije illatú mécsesek meg vagdostam ki hópelyheket. Plusz állandóan karácsonyi zene szól. És Harry Potter újraolvasást tartok. :) Meg letöltöttem egymillió szakácskönyvet, mintha nem lenne már így is több, mint elegendő a gépemen. Igaz, élőben csak kettő van meg egy muffinos. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hál' Istennek, nekem még nem esett szét egyik horgolótű sem, pedig egy ideje nyúzom már őket, egyedül az zavar, hogy lekopik róluk a méret, és nem tudom melyik melyik. Viszont lehet kapni olyan tűket is, melyek egy darabot képeznek, mint egy kötőtű, és nincs külön műanyag+fém rész. Esetleg érdemes legközelebb egy olyant beszerezni...
      Egyébként honnan tanulsz horgolni? Egyedül vagy van, aki tanít?
      Harry pedig igazi karácsonyi olvasmány (nekem is, én tavaly hallgattam őket újra)!:)

      Törlés
    2. Nekem is lekopott a szám egy másikról.. Hoztam otthonról egy olyat, amilyet te mondasz, csak az nem volt jó, csak nagyon vékony fonalhoz, aztán ezeket a hobbiüzletben vettem. Fél órával később meg mérgelődtem, mert a méteráru boltban sokkal szebbek voltak, szintén olyan egy darabból állók, fémek és csodaszép színekben! Mondjuk ezt is vissza fogom ragasztani, szóval nem baj, de majd azokból a szépekből is kell zsákmányoljak!
      A netről tanulok, meg antikváriumban találtam egy mintáskönyvet, de még nem használtam. Hétvégén megyek haza, majd konzultálok mamámmal is, ő a nagy horgász (valahogy mindig ez a szó jut eszembe!) a családban, bár ő leginkább függönyöket horgolt, egyebet inkább köt. Te honnan tanultad?

      Törlés
    3. Nálunk is mamám a fonalas - bár ő csak kötni tud, így nekem csak azt tanította meg. Horgolni meg még általánosban a technika órán megtanították az alapokat, amit aztán a youtube segítségével elevenítettem fel. Egyébként pedig ha ismered a minták angol megfelelőit, akkor a Ravelry egy nagyon hasznos oldal lehet, rengeteg ingyenes mintával!:)

      Törlés
    4. Bocsi, hogy belekotyogok: egyszer majd lesz a horgolásról is egy bejegyzés, tippekkel, forrásokkal, a legjobb oktatóvideókkal? Nyáron belekezdtem a tanulásba, de valószínűleg rossz volt a módszer, mert nagyon hamar feladtam, pedig szeretem a szöszmötölést. :)

      Törlés
    5. De jó Anna, hogy kérdezed! Persze, szívesen csinálok egy ilyen bejegyzést, bár azt azért hadd tegyem hozzá, nem vagyok profi horgoló, inkább csak egy nagyon lelkes amatőr!:) A legtöbb anyagom viszont angolul van, szóval mielőtt nekilátok összeállítani, szerintem fel kell kutatnom pár magyar anyagot is, hogy mindenkinek hasznos legyen.:)

      Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.