Viszlát 2013! Helló új év.

Hosszú bejegyzés következik, mindenki készítsen be egy bögre teát és némi rágcsát a teljes élvezhetőség érdekében!:)

Élet
2013 igazán klassz év volt! Kemény, küzdős, de végső soron eredményes. Nagyon sokat kellett dolgoznom és küzdenem bizonyos dolgokért, melyeket közben ugyan sokszor rettentő kellemetlennek éltem meg, így visszanézve viszont nagyon megérte. 2013 volt életem legmozgalmasabb éve - teljesítettem olyan vizsgákat, melyek évekig mumus tantárgyakként üldöztek a rémálmaimban. Megírtam egy jeles szakdolgozatot, szigorlatoztam, államvizsgáztam. A saját elvárásaimat is túlteljesítettem azzal, hogy milyen gyorsan találtam munkát, majd megvalósítottam az egyik legnagyobb vágyam, elindítottam a vállalkozásom. És bár tény, hogy ezen dolgok egyike sem ugrott csak úgy az ölembe, sőt, az eredmény minden elhullajtott vércseppért kárpótol, s összességében boldogan hagyom magam mögött az évet.
Blog
Mielőtt leültem volna, hogy megírjam ezt a bejegyzést, fejben igyekeztem kicsit végigvenni magamban, hogy mit is szeretnék ide írni, s a blogot és az alkotást először egy enyhe negatív hanggal akartam érinteni. Mert a nagy nyüzsgés közepette sokszor hagytam magára a blogom, messze nem kreatívkodtam annyit, mint szerettem volna. Aztán visszaolvasva az első bejegyzést, ill. kicsit magamba szállva rájöttem, hogy már megint hülyeségeket beszélek! Egy ilyen zsúfolt, kötelességekkel teli évben/életben minden egyes blogolós lehetőséget, kreatív órácskát kincsként kell számon tartanom! Egy-egy horgolt dísztárgy, egy fotózással töltött délután színessé varázsolja az életet, s fölösleges azon aggódnom, hogy nem vagyok elég aktív és nem végzem el tökéletesen a havi terveket. Az egyik 2014-es fogadalmam: tilos az aggódás és az elvárásoknak való megfelelési kényszer a hobbyjaimat illetően!
Pfff, szóval, hogy ezt tisztáztuk:), jöjjenek azok a pillanatok, melyek emlékezetessé tették 2013-at:
Az évet egy télikabát színesítő minisorozattal indítottam, egy régi kartondobozt alakítottam egyedi papírzsepi tárolóvá, kézradírt kotyvasztottam, dekor tapasszal és fonallal díszített ecsettartót készítettem, virágokkal díszítettem a körmeim és töklámpást faragtam. Divatban, művészetben és lakberendezés témakörben is rengeteg inspirációt gyűjtöttem, közös fotós kihívást játszottunk, igyekeztem minden hónapban (kisebb szünetekkel) egy mini fotós kihívást teljesíteni, a heti felfedező és indul a hét rovatokat írogattam. Igyekeztem időnként egy rövidke helyzetjelentést adni magamról, a téli sötét napokat túlélni, valamint a boltocskámat is megnyitottam.

Kedvencek
Nem múlhat el az év anélkül, hogy ne gyűjteném össze a kedvenc szórakoztató könyveket, zenéket, filmeket és társait. 
Könyvek: 2013 sajnos nem úgy vonul be a történelembe, mint a legjobb olvasós év, az már egyszer biztos. És őszintén szólva ebben egyedül én vagyok a ludas. Nem válogattam meg kellőképpen az olvasmányaimat, bedőltem a sok idióta divatos ya disztópiának, sokrészes, egy kaptafára épülő sorozattal próbálkoztam. Bár tény, hogy a tanulós, zombis hónapokban az agyam gyakorlatilag mást képtelen is lett volna befogadni...Ennek ellenére persze volt pár kiemelkedő kötet az évben, csak közel sem annyi mint amennyi lenni szokott, ill. mint amennyit én szeretnék.
Top öt könyvem:
Christopher McDougall – Born to run 
Jennifer A. – Lux sorozat 
Jennifer Donnelly – Wild Rose 
Beth Revis – Across the Universe trilógia 
Ilona Andrews – Magic Rises
Zene: jobbára az 8tracks nevű oldalon hallgattam meg szerintem több száz különböző válogatást, ahol azért felfedeztem jó pár kincset. Ezeket egyébként a playlistjeimre szoktam pakolgatni. Mindemellett az év felfedezettje az The XX nevű banda lett, s továbbra is vallásos megszállottsággal imádtam a Mumford and Sons-t, valamint a The Killers-t.
Filmek/sorozatok: A filmekkel még mindig úgy vagyok mint tavaly (azaz kb sehogy sem). Alig pár filmet néztem meg 2013-ban, ill. rengeteget hagytam félbe. Három kedvencet azért mégis avattam:
-The Hobbit - egyértelműen
-The Vow
-Zero Dark Thirty
Sorozatokban ezzel szemben már sokkal inkább tobzódom; amiket idén különösen élveztem: The Originals, The Good Wife, Teen Wolf, Downton Abbey, Nashville, 2 Broke Girls, Suits, Revolution. Ezek közül van pár, amit heti bontásban néztem, a többit pedig általában darálni szoktam. A legnagyobb felfedezésem pedig a The Newsroom volt.

A jövő
Egész éves terv/fogadalom lista helyett inkább maradok a havi terveknél, azok úgy tapasztalom sokkal jobban működnek számomra. Szerintem már ti is észrevettétek, mennyire imádok listákban és tervekben tobzódni, úgyhogy a kezemre kellett lépnem, hogy ne kezdjek el ide bepötyögni egy részletes listát 2014-re. Biznisz és olvasós terveim persze vannak, de azzal senkit nem akarok untatni. A kreatív terveket meg majd lassanként alkotom. 
Egyetlen egész éves tervem van csak: 52 hetes önarckép fotós kihívás (arról, hogy miért ezt választottam, pár nap múlva írok pár sort)
A január pedig főleg a hétköznapokba való visszarázódásról szól - ismét be akarom izzítani a Neon Design gépezetet, rendszeresíteni a blogolást, fotózni. A szabad időmben igyekszem elkészülni egy horgolt takaróval és legalább 4 könyvet elolvasni, köztük egy-kettőt a várólista csökkentős listámról.

Ha van kedvetek meséljetek ti is! Milyen 2013-as évet zártatok? Terveztek, tettetek fogadalmakat az idei évre?


2 megjegyzés:

 1. Igazán eredményes éved volt, gratulálok! Érdekes így összeírni, hogy mi minden történt, legalább nem érzi azt az ember, hogy megint csak úgy elszaladt egy év. Legalább ilyen nagyszerű, de kicsit nyugisabb hónapokat kívánok neked 2014-re! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, épp ezért szeretem annyira ezeket az év végi összefoglalókat, valahogy pontot tesz az i-re. Köszi!
   ui.: készül ám már a válasz a múltkori e-mailedre, csak megint nagyon hajtós a munka, ezért kb mindennel amivel lehet csúszásban vagyok...

   Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.