Indul a hét - 2.0

2014-ben továbbra is igyekszem életben tartani ezt a rovatot, megspékelve pár újdonsággal. Azt nem ígérem, hogy minden áldott hétfőn lesz Indul a hét, de többnyire szeretném magam tartani valamiféle rendszerességhez.

Arra a következtetésre jutottam mostanában, hogy a január nagyon nem az én hónapom. Korábbi években mindig ráfogtam az év eleji fogcsikorgatós, türelmetlen, rosszkedvű hangulatom a vizsgaidőszakra - logikusan - de be kell látnom, hogy most, hogy már nincs tanulnivaló, sem mennek könnyebben a dolgok. Az állandó sötét (sötétben megyek el otthonról és sötétben érek haza), a munkahelyi stressz, a koránkelés, a vitaminhiány.... totál kiidegel. És legfőképp elegem van magamból, amiért állandóan rossz kedvű vagyok, ill. panaszkodom. Szerintem nem kell ragoznom, sokan járunk hasonló cipőben.
Úgyhogy a heti tervem nem más, mint hogy igyekszem kicsit lazábban hozzáállni a dolgokhoz. Kevesebbet türelmetlenkedni a szeretteimmel, elszámolni tízig, ha érzem, hogy szakad a cérna. És esténként többet olvasok, mert az mindig megnyugtat. Egyéb tervek, apróságok:
hangulat - morci
ezt hallgatom - Daughter: Still
olvasom - Paula McLain: The Paris Wife (ez már a második várólista csökkentős könyvem idén!!!)
kedvenc magyar cikk a múlt héten - Zóra pom-pomos képtartója
kedvenc külföldi cikk a múlt héten - Kinsey önportréi
kreatív terv - takaró horgolás még mindig, ill. kézzel írott levelek
lazítós terv - minden este 15 perc jóga

Ti hogyan küzdötök a januári nyomottság ellen? Mit terveztek a hétre? Olvastatok mostanában valamilyen érdekes könyvet, blog bejegyzést?

2 megjegyzés:

  1. Hasonlóan érzek én is az év elején, amivel tudok javítani a helyzeten: korán fekvés, a lehetőségekhez képest sok alvás, olvasás, koncertre járás....milyen jógagyakorlatokat szoktál végezni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.doyogawithme.com/ oldalon szoktam válogatni magamnak egy-egy videót. Eddig még csak a kezdő szintűekkel próbálkoztam ugyan, de azok nagyon jók!:)

      Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.