Inspirációk - pihe-puha kötött pulcsik

Az egyik legkedvesebb szópárosításom az angolban a sweater weather. Mert hát hogyan ne szeretnék két olyan szót, ami a világ legjobb dolgainak jelentéseit hordozza magában: pihe-puha kötött anyagokat; borongós-esős napokat, mikor egész nap mást sem kell csinálni, mint olvasni és forró teát/kávét szürcsölni; vastag, színes avarréteggel beborított erdei ösvényeket, s az ezen ösvényeken megtett novemberi túrákat; ködbe burkolózott reggeleket és aranyszínben pompázó napsütéses délutánokat. 
Nekem mindezt jelenti a sweater weather -azaz a tökéletes őszt - és még millió más apró mozzanatot. (És még mondja valaki, hogy az angol nyelv nem eléggé árnyalt..)
És ha már a sweater weather-nél járunk...az ősz a divat szempontjából is szerintem az egyik leghálásabb időszak. Én legalábbis imádom, hogy millió színes kötött pulcsival, sapkával, sállal, kesztyűvel variálhatom a mindennapi megjelenésem. Minden évben igyekszem 1-1 egyedi, vidám pulóvert hozzáadni a mixhez, idén pedig az alábbiak inspirálnak a leginkább.
Az egyik idei nagy kedvencem, mikor kötött pulcsikat laza szoknyákkal kombinálunk (mint itt és itt)
Nagyon bejönnek a vidám, mintás pulóverek is. (mint itt és itt)
Aztán egy-egy pöttyös és csíkos pulcsi is kellően le tud venni a lábamról (mint itt és itt)

És a sort a végtelenségig folytathatnám - pasztell színű pulcsi, bolyhos pulcsi, pulcsi magas derekú farmerrel, pulcsi inggel kombinálva, stb, ide nekem mindet!

Ti milyen pulcsikat hordtok szívesen a télen? Van valamilyen kedvenc színetek, fazonotok, anyagotok, melyet előnyben részesítetek a többivel szemben? Esetleg kötöttetek már magatoknak valaha pulóvert?


1 megjegyzés:

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.