Hozzávalók:
16 dkg sovány tejpor
10 dkg olvasztott vaj
8 dkg porcukor
8,5 dkg kókuszreszelék + kókuszreszelék a görgetéshez
kb. 40-50 darab mandula/ sótlan mogyoró
0.6 dl víz
Elkészítés:
Először a cukor és a víz keverékét lassú tűzön forrásig, szirupos állapotig főzzük. Össszekeverjük a porcukrot és a kókuszreszeléket, s a sziruphoz adjuk az olvasztott vajjal együtt. Az egészet alaposan összekeverjük, majd félretesszük hűlni. Mikor a massza kihűlt, falatnyi gombócokat formázunk belőle - a gombócok közepébe nyomjuk a mandulát/mogyorót. A gombócokat ezután belegörgetjük a kókuszreszelékbe.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett ez a bejegyzés, s a következőkben is szeretnél időben értesülni a frissekről vagy csak szívesen tartanád velem más platformokon is a kapcsolatot, megteheted:
Egyik kedvencünk :).Nem beszélve arról,hogy remek ajándéknak is :)
VálaszTörlésNekem is épp az jutott eszembe készítés közben, hogy ehhez már csak egy szép doboz kellene, és kész is az ajándék.:)
TörlésÉn is nagyon imádom (ez volt az általános iskolai karácsonyi vásárok sztárja, szupertitkos recepttel...), már sokszor csináltam is, csak néha nehéz hozzá megszerezni "a" tejport, anélkül meg nem ugyanolyan finom
VálaszTörlésTejporért nekem is egészen a nagy tescoig kellett vándorolnom.:)
TörlésÓóóóóó, ez az édesség egy darabka mennyei csoda! :) Biztos, hogy elkészítem majd hétvégén, vagy amint alakalom adódik rá. Nagyon guszta! :) És nem is olyan bonyolult az elkészítése, ahogy nézem.
VálaszTörlésBizony, nagyon egyszerű! Jó étvágyat hozzá, így előre is!:)
TörlésNálunk is sokak kezére kéne csapkodnom készítés közben ;)Köszi Niki!
VálaszTörlésA fotó megint jól sikerült!
Hihi, a raffaelló úgy látszik mindenkinek ellenállhatatlan.
TörlésKöszi!:)
Én is imádom! Köszi a receptet, már alig várom, hogy elkészíthessem! :)
VálaszTörlés