Őszi hangulatfokozó illusztrációk

Eddig sem volt titok, hogy mennyire imádom a vidám, ötletes illusztrációkat. De mikor egy-egy szebb rajzot ötvöz valaki a kedvenc évszakommal...na az aztán igazi varázslat.
Ennek a csodás párosításnak az örömére összegyűjtöttem egy csokorra valót  pár fantáziadús művész alkotásaiból, gyönyörködjetek ti is!
Oana Befort virágos, állatos illusztrációi abszolút kedvencek, az pedig még jobban tetszik, ahogyan a szokásos motívumait átvezette az új évszakba.
Ana Victoria Calderon gyönyörű képeibe egy-egy idézetet, aforizmát is belecsempész.
Ez a kép nagy őszi sétákról való álmodozásra ösztönöz.
Ellie Jenkins állatos illusztrációi szerintem igazán tüneményesek.


Zöldséges tojás muffin

Felnőtt dolgozó nőként (hmmm, ezt de fura így leírni) a többséghez hasonlóan nekem is rohanósan indulnak a napjaim. Tízből kilenc és fél alkalommal legalább egyszer megnyomom a szundi gombot, az esetek többségében pedig inkább kétszer-háromszor is rácsapok a telefonomra, hogy hallgasson el végre, s mire kikászálódom az ágyból és elszürcsölgetem a kávémat a kedvenc blogjaim vagy az aktuális könyvem olvasgatása közben, általában késésben vagyok. Ekkor -úgy fél hét környékén - aztán igyekszem behozni a lemaradásomat, fejvesztett csirke módjára rohangálok a fürdőszoba és a ruhásszekrény közt, igyekszem nem megvakítani magam a szempillaspirállal (nehezebb feladat mint gondolnánk!), s közben azt kérdezgetem magamtól fennhangon, hogy mikor tanulom meg végre beosztani a kora reggeli órákat. És persze nyugodt, meditálással és jógázással kezdődő reggelekről álmodom, melyek valószínűleg soha nem valósulnak meg...
Ezek után el lehet képzelni, hogy mi az utolsó dolog, amire reggelenként jut időm - igen,a reggeli. Márpedig azt már gyerekként megtanultuk az anyukánktól, hogy üres gyomorral nem megy a koncentrálás. És mivel az anyukáknak mindig (!) igaza van, nekem is rá kellett jönnöm az elmúlt hetekben, hogy evés nélkül nem megy a munka, és kilenckor többnyire már a falat kaparom éhségemben, közben pedig az ebédről fantáziálok. 
Úgyhogy az elmúlt hétvégén az ilyen katasztrofális koplalós-szédelgős délelőttök elkerülése végett osztottam szoroztam, végigböngésztem a pinterest táblámat, s kitaláltam, hogy előre készülök a reggelivel, s vasárnaponként készítek egy egész heti adag müzlit/muffint/akármit, amit aztán indulás előtt gyorsan bekaphatok. Így született meg ez az egészséges recept, amihez az otthon található zöldségeken, tojáson és egy kis tejen kívül másra nincs is szükség.
Felhasznált alapanyagok:
-kelbimbó
-répa
-fehér bab
-tojás
-tej (én kókusztejet használtam)
-só, bors ízlés szerint
A recept:
Ízlés szerint főzzünk/süssünk/pároljunk meg 2-3 féle zöldséget. Ezeket szórjuk bele a muffin formába (kb. a forma feléig), majd öntsük az egészet nyakon 6-7 darab felvert, fél-egy deci tejjel hígított tojással. A tojás kb. a forma 3/4-ig érjen. Tegyük be 190-200 fokos sütőbe 20 percre sülni. 
Fogyasztható frissen is akár reggelire, akár uzsonnára, de ha kihűlt betehetjük a hűtőbe, majd evés előtt gyorsan melegíthetünk rajta egy picit. 
Jó étvágyat hozzá!


Kreatív csacsogás

Több évnyi blog olvasgatás és kreatív emberekkel való csacsogások után arra jutottam a fonalas kreatívkodós elméleteimmel (Ó igen, nekem még ilyenem is van. Meg úgy tűnik túl sok szabadidőm, ha már ott tartok, hogy fonalakkal gyártok elméleteket...), hogy kétféle ember létezik, ha kötésre-horgolásra kerül sor: az egyik, aki egész évben serényen gyártja a sapkákat, sálakat, horgolt virágokat, stb, évszaktól vagy időjárástól függetlenül. A másik pedig az a típus, aki amint beköszönt a szeptember és vele együtt a hűvösebb hőmérséklet, előszedi a fonalait, majd karácsonyig-február végéig bőszen készíti a portékáit, a tavasz első sugaraival azonban szépen elpakolgatja őket, s a meleg hónapokra keres magának valamilyen más fajta alkotó elfoglaltságot.
Nahát, habár én az első csoportba sorolom magam, mégis az ősz eljövetelével az alapból intenzív fonalas rajongásom intenzitása még egy szinttel feljebb ugrik, s projektről projektre ugrálva gyártom egymás után az apróságokat. Jelenleg épp új ablakdíszt horgolok a tavaszi-nyári dekoráció helyére, párnahuzatot készítek maradék fonalakból, nyakláncot tervezek és egy új sál és kesztyű színeit igyekszem kiválasztani. Plusz mindezek mellé még novembertől belevágok egy hatalmas, régóta vágyott projektbe (még titkos, de hamarosan mesélek róla!!), amire minden nap igyekszem serényen készülni. Igazi kikapcsolódás ujjaknak és a léleknek egyaránt!
Ha van kedvetek, meséljetek ti is, dolgoztok mostanában valamin fonallal? Ti melyik fonalas típusba soroljátok magatokat?


Helló október!

Helló október…most egy picit hadd kezdjek rá én is a szokásos rácsodálkozásra: mégis hogy a manóban van máris október? Hova lett 2013?????
Oké, most hogy ezt letudtuk, mondom is mit tervezek októberre. Először is nemrég elkezdtem dolgozni (ez látszik az itteni aktivitásomból is…), úgyhogy most igazi babysteps mentalitás dívik nálam. Azaz igyekszem nem túl sokat stresszelni, türelmesnek lenni - stresszes időszakokban hajlamos vagyok ugyanis türelmetlen lenni mind a körülöttem élőkkel, mind saját magammal szemben – és minél több apró, örömteli dolgot beszorítani a hétköznapokba, még mielőtt bejojózom a mókuskeréktől.
Ezen új szitunak köszönhetően a szeptemberi terveim is csúszásban vannak (kivétel a rendszer megtalálását, az ugyanis úgy tűnik a munkával magától megoldódott), úgyhogy a lakóhelyem fotózása és a két blogos projekt maradnak októberre is, ill. már folyamatban vannak.
Rendhagyó módon októberben nem 3 nagyobb tervet valósítok meg, hanem sok aprót. Csupa olyan tervet eszeltem ki a hónapra, amihez nem kell extra szabadidő, tervezgetés, inkább csak tudatosság.

Úgyhogy ebben a hónapban:
-Sütőtök lámpás készítek – hiszitek, hogy életemben most fogok először sütőtököt belezni?? A sütőtökre már le is adtam a helyi zöldségesben a rendelést, úgyhogy ha minden igaz valamikor halloween/mindenszentek előtt nekiveselkedhetem a feladatnak.
-Sok-sok sütőtököt fogok enni
-Igyekszem figyelni az átalakuló természetet, s minél több vörös levélbe boruló fát találni a sok sárga és narancs szín közt
-Minden este a kedvenc teáimat fogom szürcsölgetni
-Elolvasok egy igazi őszi hangulatú könyvet (ebben a témában ötleteket is szívesen várok mondjuk a kommentek közt, mert még nincs konkrét tervem... számomra igazi őszi könyvek például A tizenharmadik történet, Harry Potter vagy bármi Jane Austen-tól)
-Írok legalább egy kézzel írott levelet.
-Főzök magamnak/családnak krémlevest, méghozzá új recept alapján.

Nektek vannak terveitek októberre?