Zöldséges tojás muffin

Felnőtt dolgozó nőként (hmmm, ezt de fura így leírni) a többséghez hasonlóan nekem is rohanósan indulnak a napjaim. Tízből kilenc és fél alkalommal legalább egyszer megnyomom a szundi gombot, az esetek többségében pedig inkább kétszer-háromszor is rácsapok a telefonomra, hogy hallgasson el végre, s mire kikászálódom az ágyból és elszürcsölgetem a kávémat a kedvenc blogjaim vagy az aktuális könyvem olvasgatása közben, általában késésben vagyok. Ekkor -úgy fél hét környékén - aztán igyekszem behozni a lemaradásomat, fejvesztett csirke módjára rohangálok a fürdőszoba és a ruhásszekrény közt, igyekszem nem megvakítani magam a szempillaspirállal (nehezebb feladat mint gondolnánk!), s közben azt kérdezgetem magamtól fennhangon, hogy mikor tanulom meg végre beosztani a kora reggeli órákat. És persze nyugodt, meditálással és jógázással kezdődő reggelekről álmodom, melyek valószínűleg soha nem valósulnak meg...
Ezek után el lehet képzelni, hogy mi az utolsó dolog, amire reggelenként jut időm - igen,a reggeli. Márpedig azt már gyerekként megtanultuk az anyukánktól, hogy üres gyomorral nem megy a koncentrálás. És mivel az anyukáknak mindig (!) igaza van, nekem is rá kellett jönnöm az elmúlt hetekben, hogy evés nélkül nem megy a munka, és kilenckor többnyire már a falat kaparom éhségemben, közben pedig az ebédről fantáziálok. 
Úgyhogy az elmúlt hétvégén az ilyen katasztrofális koplalós-szédelgős délelőttök elkerülése végett osztottam szoroztam, végigböngésztem a pinterest táblámat, s kitaláltam, hogy előre készülök a reggelivel, s vasárnaponként készítek egy egész heti adag müzlit/muffint/akármit, amit aztán indulás előtt gyorsan bekaphatok. Így született meg ez az egészséges recept, amihez az otthon található zöldségeken, tojáson és egy kis tejen kívül másra nincs is szükség.
Felhasznált alapanyagok:
-kelbimbó
-répa
-fehér bab
-tojás
-tej (én kókusztejet használtam)
-só, bors ízlés szerint
A recept:
Ízlés szerint főzzünk/süssünk/pároljunk meg 2-3 féle zöldséget. Ezeket szórjuk bele a muffin formába (kb. a forma feléig), majd öntsük az egészet nyakon 6-7 darab felvert, fél-egy deci tejjel hígított tojással. A tojás kb. a forma 3/4-ig érjen. Tegyük be 190-200 fokos sütőbe 20 percre sülni. 
Fogyasztható frissen is akár reggelire, akár uzsonnára, de ha kihűlt betehetjük a hűtőbe, majd evés előtt gyorsan melegíthetünk rajta egy picit. 
Jó étvágyat hozzá!


5 megjegyzés:

  1. Hú, ez rettentően jó tipp! Lehet, hogy én is megpróbálkozom vele, főleg azon a héten, mikor reggel hatra megyek dolgozni. Azokon a napokon minden energia - és minden perc, amit reggeli készítés helyett alvással töltök - számít. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, akkor jó sütögetést hozzá! Majd meséld el Te milyen zöldségekkel készítetted:)

      Törlés
  2. Írtó jól néz ki! A kelbimbó pedig az egyik kedvencem...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kelbimbó nekem is kedvenc, álladó köret nálunk!:)

      Törlés
    2. Kedves Niki,

      jelöltelek a Versatile Blogger Award-ra, melyet az alábbi oldalon tudod megtekinteni;

      http://blondandcurly.blogspot.hu/2013/10/the-versatile-blogger-award-avagy-az.html

      További sok sikert és szép napot!!:)

      Üdv,Timi

      Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.