Helló október!

Helló október…most egy picit hadd kezdjek rá én is a szokásos rácsodálkozásra: mégis hogy a manóban van máris október? Hova lett 2013?????
Oké, most hogy ezt letudtuk, mondom is mit tervezek októberre. Először is nemrég elkezdtem dolgozni (ez látszik az itteni aktivitásomból is…), úgyhogy most igazi babysteps mentalitás dívik nálam. Azaz igyekszem nem túl sokat stresszelni, türelmesnek lenni - stresszes időszakokban hajlamos vagyok ugyanis türelmetlen lenni mind a körülöttem élőkkel, mind saját magammal szemben – és minél több apró, örömteli dolgot beszorítani a hétköznapokba, még mielőtt bejojózom a mókuskeréktől.
Ezen új szitunak köszönhetően a szeptemberi terveim is csúszásban vannak (kivétel a rendszer megtalálását, az ugyanis úgy tűnik a munkával magától megoldódott), úgyhogy a lakóhelyem fotózása és a két blogos projekt maradnak októberre is, ill. már folyamatban vannak.
Rendhagyó módon októberben nem 3 nagyobb tervet valósítok meg, hanem sok aprót. Csupa olyan tervet eszeltem ki a hónapra, amihez nem kell extra szabadidő, tervezgetés, inkább csak tudatosság.

Úgyhogy ebben a hónapban:
-Sütőtök lámpás készítek – hiszitek, hogy életemben most fogok először sütőtököt belezni?? A sütőtökre már le is adtam a helyi zöldségesben a rendelést, úgyhogy ha minden igaz valamikor halloween/mindenszentek előtt nekiveselkedhetem a feladatnak.
-Sok-sok sütőtököt fogok enni
-Igyekszem figyelni az átalakuló természetet, s minél több vörös levélbe boruló fát találni a sok sárga és narancs szín közt
-Minden este a kedvenc teáimat fogom szürcsölgetni
-Elolvasok egy igazi őszi hangulatú könyvet (ebben a témában ötleteket is szívesen várok mondjuk a kommentek közt, mert még nincs konkrét tervem... számomra igazi őszi könyvek például A tizenharmadik történet, Harry Potter vagy bármi Jane Austen-tól)
-Írok legalább egy kézzel írott levelet.
-Főzök magamnak/családnak krémlevest, méghozzá új recept alapján.

Nektek vannak terveitek októberre?


8 megjegyzés:

  1. Jó terveid vannak októberre :)
    Könyvajánlat: L.M.Montgomery Anne-sorozata, Paula McLaintől A párizsi feleség (nekem valami miatt őszi könyv, pedig több év és így évszak történését meséli el), és Szilvási Lajos Egyszer-volt szerelem c. könyve. Ez utóbbinál a helyszíne Sopron és valóban ősszel, kora télen játszódik, meleg szívvel ajánlom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Nikkincs a tippeket, hatalmas segítség, felírtam őket az őszi könyves listámra! A párizsi feleséget már nagyon rég el akarom olvasni, úgyhogy ha benn lesz a könyvtárban, akkor feltétlenül kiveszem. Az Anne-sorozat itt vár a polcomon, úgyis ideje is lenne már folytatnom; Szilvásitól pedig eddig még csak 1-et olvastam (Egymás szemében), az viszont nagyon tetszett. Az őszi Sopron pedig különösen érdekel...:))

      Törlés
    2. Örülök, ha találsz köztük olyat, amit szívesen elolvasnál, majd írj, hogy bejöttek-e vagy sem.

      Törlés
  2. A Csokoládé-sorozat második része, a Csokoládécipő teljesen őszi hangulatú. Nagyon ajánlom, ha még nem olvastad:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az ajánlatot, még nem olvastam, bár itt van a polcomon...:)

      Törlés
  3. Szia, Niki, rég voltam itt, most olvasom csak ezeket is, szívből gratulálok a munkahelyhez, s kívánom, hogy ezentúl is mindig legyen időd a kreatívkodásra! Üdv, Anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Anna! Jó, hogy újra itt vagy!:) Igyekszem kreatívkodni mostanában is, kifejezetten lazító hatása van egy-egy hosszú nap végén.

      Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.