Mostanában...

Nagyon úgy tűnik, hogy a nyár nem a blogolás időszaka számomra. A szobában meleg van, a laptop is melegít, úgyhogy a medencézés, árnyékban ücsörgés sokkal vonzóbb foglalatossággá vált mostanában. Az egyik nap még a horgolástól is kiizzadtam, azt hiszem ez a vég. Pedig én szeretem a nyarat...
Viszont a nagy lazsálás feltöltődés közben azért egyre jobban hiányzik ez a kis hely, meg úgy általában az írás, úgyhogy jelentkezem egy kicsit, s ha van kedvetek kommentben meséljetek ti is arról, miket csináltatok az utóbbi időben! Én pedig igyekszem újra aktivizálni magam, rengeteg projekt ötletem van, amiről blogolni szeretnék.

MOSTANÁBAN...
...ezt néztem: nyáron mindig kevesebb a sorozat, úgyhogy bőven van idő újakat darálni. Az új kedvenc, amit pár hete kezdtem el, és vészesen be is érem az aktuális epizódokat, az a Newsroom (magyarul azt hiszem Híradósok). A sztori egy - mint ahogyan azt már a címből is le lehet szűrni - híradós társaságról szól. Arról, hogyan készülnek a hírek, a kapcsolatról a szereplők közt, háttérsztorikról. Mindez teli energiával, humorral és rengeteg okos dialógussal. Mondanom sem kell, hogy imádom, ez az igazán nekem való sorozat. A készítő Aaron Sorkin pedig felkerül arra a bizonyos gondolatbeli listámra, ahová azok kerülnek, akiknek a teljes munkásságát a magamévá akarom tenni, méghozzá minél előbb.
...ezt hallgattam: a lazulós playlistet. Plusz az idei nyár eddig a The xx jegyében telt, ill. pár napja ismét elővettem a tavaly nyári kedvencet, a Summertime Sadness-t is.
...olvastam: egyre több non-fictiont (többek közt). Érdekes, mert az egyetem alatt mindig annyi szakirodalommal kellett megbirkóznom, hogy a szabad időmben csakis regények után nyúltam lazítás gyanánt, most viszont ismét feléledt bennem a csillapíthatatlan tudásvágy, ami az egyetem előtti éveimet jellemezte. Eddig egy érdekes állatos könyvet, egy különleges tehetségekről szóló beszámolót ill. egy futós könyvet olvastam el, a közeljövőben pedig szerintem a táplálkozás és a tipográfia kerül terítékre.
...ennek nagyon örültem: a múltkori meskás gyűjtőposztot az abban említett alkotók megosztották a facebook-on, aminek hatására idetévedt az oldalra pár új ember (üdv mindenkinek mégegyszer!). És bár számomra a blogolás egyáltalán nem a számokról meg a népszerűségről szól (ha csak ketten olvasnának szerintem akkor is írnék), mégis minden egyes kattintás pillangókat eredményez a hasamban és igazi visszaigazolás arról, hogy van értelme annak, amit itt csinálni próbálok.:)
... történt blogos újdonság: neveztem a KMN-t a goldenblogra! Ha esetleg van kedvetek, s úgy érzitek, hogy megérdemelné az oldalam a szavazatotokat, hatalmas örömöt szereznétek azzal, ha voksolnátok. Itt lehet megtenni, az életmód kategóriában indultam.
...plusz örömöt okoz: medencézés. Igazi vizicsibe vagyok, úgyhogy kaptam is az elmúlt időszak hőséghullámán, és mindennap felváltva úszkáltam és áztattam magam pár órát. Mennyei volt.
...alig bírok betelni vele: friss gyümölcsök. Először ott volt ugye a sárgabarack, majd miután az leérett jött az istenien lédús őszibarack a saját kertünkből, most pedig ahogy ezt írom épp egy hatalmas szelet dinnyét majszolok s közben már az őszi szőlőtermésről álmozom.

Most ti jöttök, meséljetek mi van veletek mostanában!

Ha tetszett ez a bejegyzés, s a következőkben is szeretnél időben értesülni a frissekről vagy csak szívesen tartanád velem más platformokon is a kapcsolatot, megteheted:


5 megjegyzés:

  1. Már kezdtelek hiányolni! :) De irigyellek a pancsolás miatt! Sajnos nekem ez idén eddig nem nagyon adatott meg. A meleget nehezen viselem, úgyhogy nekem a sorozatozás maradt amikor a hatalmas hőség volt, és ha nem volt muszáj nem mentem sehova. Most viszont kicsit csökkent a hőmérséklet, már bátran mászkálok mindenfelé! Kellemes napokat! :)

    VálaszTörlés
  2. Én is irigykedek a medencére, idén nyáron még csak a kádban áztam (azt viszont extra sokszor, még így is nehéz volt kihúzni a múlt hetet). Egyébként élvezem, hogy most már van "hivatalos" vége a szünetemnek, augusztus 26-án kezdek az új munkahelyen :) Addig jó lenne minél alaposabban kihasználni a maradék nyarat, minél több pontjára eljutni Pestnek, és minél több helyen fagyit enni :)
    (A Kessler-könyvet pedig nagyon ajánlom, nemrég fejeztem be, és nagyon tetszett, azóta teljesen másképp gondolkodok az evésről úgy általában).

    VálaszTörlés
  3. Én is hiányoltalak, de úgy látszik most sokan vagyunk így a bloglással nyáron, hogy kicsit punnyadósabbra vettük a dolgokat :D én végre elértem odáig hogy a külsőt kicsit átalakítsam és hamarosan töltögetek nyári képeket is fel ;)

    VálaszTörlés
  4. Én most találtam rá a blogodra, és húúúú... :)Gratulálok hozzá, mert látszik, hogy igényes munka! Visszatérő olvasó leszek, úgy érzem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, nagyon köszönöm! Gyere máskor is, nagyon szívesen látlak!:)

      Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.