Indul a hét

A múlt heti nem tervezett blog szabi után ismét frissen és rengeteg lelkesedéssel indul a hét! Az elmúlt napokra is már sok mindent terveztem, de persze ismerjük Murphy-t... ha egy valami az ember nyakába szakad, akkor aztán minden más is jön vele sebesen. De mindegy is, a lényeg, hogy ez a hét ismét szabad préda, kreatívkodhatok annyit, amennyi csak belefér. A múlt hétből pedig tanultam is valamit - ideje lenne megtanulni kicsit előre gondolkodni és készülni a blogos írásokkal.
Ó igen, még valami: ígértem már többször is, hogy lesz egy tanuljunk meg horgolni poszt, amelyben megosztom azokat a forrásokat, melyekkel én megtanultam horgolni. A bejegyzést már elkezdtem, de sajnos időközben rájöttem, hogy kizárólag írásban megtanítani horgolni bárkit is - számomra legalábbis - lehetetlen. Az eddig írtak nem állnak másból, mint: "itt van ez a link...ha ezt meg akarod tanulni, akkor ott van az a link...stb".  Ráadásul az igazán hasznos videók szinte mind angolul vannak, s biztos vagyok benne, hogy lenne olyan lelkes horgolni vágyó, akinek ez akadályozó tényezőnek bizonyulna. Szóval nagyon nem működik ilyen formában. DE! Arra gondoltam, hogy összegyűjtöm minden bátorságom és elhessegetem az összes szégyenlősségem és introvertált hülyeségem (nem lesz egyszerű!) és elkészítek pár videót én, melyben igyekszem megtanítani az érdeklődőket horgolni. Érdekelne benneteket?
hangulat: nyugodt
innivaló: szerencsére még mindig van egy kupac teekanne teám, azokból szemezgetek
mozgás: még mindig zumba
sorozat: végre nekiálltam a Trónok harcának és imádom!!!
kreatív tervek: szeretnék kipróbálni a héten egy újfajta nagyikocka mintát és pár szivecskés apróságot is készítek
terv, ami jókedvre derít: találka a legjobb barátnőmmel
zene: Rober Earl Keen - I goota go
várom már: új Richelle Mead könyv!

Nektek hogyan a hét? Miket terveztek a következő pár napra?



11 megjegyzés:

  1. Igeen, igeeeen, nagyon örülnék a videóknak! (gondolom, ezen nem lepődtél meg :)).
    És a visszatérésnek is nagyon örülök!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, én csak örülök ha örülülsz!:) És nem, nem lepődtem meg!:))))

      Törlés
  2. Szia!
    Én is örülnék neki, annak idején a nagymamám próbált tanítgatni horgolni, de kevés sikerrel. Olyan sok szép horgolt holmit lehet látni, mindig epekedve nézem őket. Sajna a nagyim már nem horgol, már nem olyan ügyes neki a keze. Hátha Te megtudsz engem is tanítani :)
    Üdv: Szilvi (Pillecukor)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem a nagymamám kötni tanított, horgolni magamtól tanultam. Azt nem tudom, hogy bárkit is meg tudok-e tanítani, de azért igyekszem!:)

      Törlés
  3. Engem Anyukám tanított meg horgolni még gyerekkoromban: láncszem, rövid pálca, 1-2 ráhajtás stb.Ezek az alapok elég jól mennek már, és most tanulgatom a csipkemintát, leolvasás alapján. De kíváncsi vagyok a tanítási technikádra. Mivel eléggé kreatívnak ismertelek meg, biztosan izgalmas és érdekes lesz, úgyhogy nagyon várom.
    Egyébként a hetem nagyon zsúfolt munkahét, 10 órás munkanapokkal, de szakítok időt a lazításra is: házimunka, jóga-zumba itthon, egy kis wellness, pulcsikötés és blogírás-Pinterestezéssel.
    Hétvégén pedig itthon lesz az egész család, mindenki hazajön :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A videó(k)ban először biztosan csak az alapokat mutogatom, aztán majd meglátjuk. Ha valaki tudja az alapokat, és megtanul mintákat leolvasni (ami nem más szerintem, mint szimpla türelemjáték) akkor utána már bármi elkészíthető.
      A munkahét pedig remélem továbbra is jól telik, szuper vagy, hogy ennyi dolgot ilyen jól össze tudsz egyeztetni!:)

      Törlés
  4. Iiiiiiiiiiiiiiiiigen :D ugyen án előbb kötni szeretnék megtanulni rendesen végre :D de bármilyen új kreatív technikát szívesen fogadok :) A hét egyébként olyan színház álarcos lesz... az egy részről szomorú :/ másrészről nevetős, mostanság sajna sok az ilyen hullámvölgy, no de ez van.

    Ps.: egy ideje kitettelek a bloglistámba, igaz nem érdeklődtem hogy lehet-e de remélem nem bánod :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kötni én is szeretnék megtanulni rendesen végre! Főleg mintákat és csavartakat...kitől, honnan tanulsz?
      Ó, azok a fránya hullámvölgyek...azért remélem a végére pozitívan jössz ki a dolgokból!:)
      A blog említést pedig köszi (dehogy baj, inkább megtiszteltetés!!), Te is kinn vagy a link love oldalamon ám!:)

      Törlés
    2. Hát én a kötést félig anyutól (ő valaha tudott :D ) félig könyvből igyekszem elsajátítani több kevesebb sikerrel, inkább az a problémám hogy még lassan megy én pedig türelmetlen vagyok hisz egy kisebb projekt is elég időigényes így :D

      Törlés
  5. Trónok harca <3 bár én nem tervezem bevezetni magam a horgolás rejtelmeibe,szívesen nézném attól függetlenül a videókat :D :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, bár ennyi várakozó és kedves szó után egyre jobban izgulok.;)

      Törlés

Ha van valami mondanivalód, vissza ne fogd magad! Mindig örülök pár jó szónak, véleménynek.